Parama dėkojame




Aklųjų ir silpnaregių organizacija pristatė veiklos ataskaitą

akliejiLietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos (LASS) Mažeikių rajono filialas rugpjūčio 17 dieną pristatė savo veiklos ataskaitą. Apžvelgta filialo veikla, nuveikti darbai, pasiekimai, diskutuota akliesiems ir silpnaregiams aktualiais klausimais.

Paslaugas gauna 14 narių

Su nuveiktais darbais ir veikla susirinkusiuosius supažindino Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos (LASS) Mažeikių rajono filialo pirmininkas Algimantas Balčiūnas. Jis akcentavo, jog vienos svarbiausių organizacijos veiklų – socialinių ir kasdieninių savarankiško gyvenimo įgūdžių paslaugos, mokymosi, užimtumo ir darbinių įgūdžių paslaugos ir pagal poreikį palydėjimo paslaugos. Pasak A. Balčiūno, šias paslaugas gauna 14 narių.

 

Šviečia visuomenę

Apžvelgdamas praėjusius metus A Balčiūnas, pasakojo, jog stengiamasi ne tik padėti akliesiems ir silpnaregiams, bet ir šviesti visuomenę. Pirmininkas praėjusiais metais lankėsi penkiose ugdymo įstaigose – pedagogus ir moksleivius supažindino su regos priemonėmis, kurias naudoja neregiai ir silpnaregiai. A. Balčiūnas taip pat džiaugėsi, kad organizacijos nariai prisidėjo prie stalo žaidimo, vienijančio ir akluosius, ir matančiuosius, sukūrimo.

Didesnių patalpų poreikis

Susitikime diskutuota ir aktualiomis problemomis, pagrindinė – patalpos. LASS Mažeikių filialas įsikūręs Pavenčių g. 4 esančiame pastate, tačiau 2020 metais gautos patalpos nebeatitinka poreikių – jos per mažos. LASS Mažeikių filiale – 76 nariai, todėl susitikimams ir veikloms vietos pristinga. Susitikime dalyvavęs LASS šiaurės rytų centro, kuriam priklauso Mažeikių rajono filialas, direktorius Aloyzas Vilimas teigė, jog bus bandoma ieškoti šios problemos sprendimo būdo.

Skambėjo sveikinimai ir dainos

Susitikimo metu jubiliejinių sukakčių proga pasveikinta 16 filialo narių – vyriausiajai jubiliatei net 95 metai. Į ataskaitą atvyko ir Mažeikių moterų klubo „Lions“ atstovės, kurioms A. Balčiūnas dėkojo už suteiktą pagalbą ir džiaugėsi užsimezgusia organizacijų draugyste. Susitikime pasirodė LASS Mažeikių rajono filialo vokalinis ansamblis „Gyvenimo tango“, susirinkusiems dovanojęs puokštę melodingų dainų.

Autorės nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode