Parama dėkojame




Mažasis mažeikietis – išskirtinių plaukų savininkas

ilgaplaukisvaikasPraėjusiais metais Mažeikių regioninėje ligoninėje gimęs Adrijus Raustys savo išskirtine išvaizda nustebino ne tik savo tėvus, bet ir ligoninės personalą. Berniukas gimė itin vešliais ir tankiais plaukais. Marijos ir Andriaus Rausčių sūnui šiuo metu 10 mėnesių, o jo plaukai aplinkinius stebina iki šiol.

Gimė pasipuošęs

Kaip prisimena M. Raustienė, kartu su vyru iki gimdymo ne kartą spėliojo, ar vaikas gims su plaukučiais ar be, tačiau, kad jų bus tiek daug, nesitikėjo. „Iki šiol juokaujame, kad sūnus ruošėsi susitikimui su mumis ir iškart gimė pasipuošęs su šukuosena“, – šypsodamasi kalbėjo Marija.

Adrijus yra vienintelis Rausčių šeimos vaikas, paklausta, iš ko sūnus galėjo paveldėti tokius vešlius plaukus, Marija sakė: „Jei palyginti vyro vaikystės nuotrauką su dabartine sūnaus nuotrauka – panašumų rastume“. Pašnekovė pridūrė, jog ne tik vyro, bet ir jos pačios plaukai tankūs, todėl, kaip pati sakė: „Manau, tai mūsų abiejų „nuopelnas“.“

Nustebino ir ligoninės personalą

Itin tankūs ir vešlūs naujagimio plaukai nustebino ne tik mažylio tėvus, bet ir ligoninės personalą. Marija prisimena, jog jau prasidėjus gimdymui, svarbiausio etapo metu akušerė prasitarė, jog vaikas turi daug plaukų „Kaip šiandien pamenu akimirką, kad gydytoja priėmusi gimdymą bei akušerė neslėpė nuostabos pamačiusi kūdikį“.

Nelieka nepastebėtas

Anot pašnekovės, šeima nuolat sulaukia aplinkinių reakcijos dėl neįprastos sūnaus išvaizdos: „Tikrai niekada neišeiname iš parduotuvės ar kitos viešos vietos nepastebėti, aplinkiniams sunku patikėti, kad toks mažas vaikas gali pasižymėti tokia unikalia šukuosena“, – kalbėjo Adrijaus mama. Ji pridūrė, jog žmonėms nėra įprasta matyti berniuką su tokia šukuosena, todėl tenka sulaukti įvairių pastebėjimų. „Yra pasitaikę atvejų, kai gaudavome komplimentų, jog auginame gražią mergaitę“, – Budas.lt teigė Marija.

Kerpa mama

Išskirtinė šukuosena reikalauja išskirtinės priežiūros. Pasak Marijos, nuo gimimo sūnaus plaukams skiria didžiulį dėmesį – vien praskalauti plaukučius vandeniu nepakanka. „Plaukų daug, tad juos dažniau tenka plauti, kad plaukai neprarastų blizgesio ir toliau augtų sveiki, naudoju tik kokybišką kūdikiams skirtą kosmetiką“, – sūnaus plaukų priežiūros ypatumais dalijosi Adrijaus mama.

Yra žmonių, manančių, kad pirmuosius vaiko plaukus reikia nuskusti, tada esą jie ataugs vešlesni ir stipresni. Tokiu patarimu šeima nepasinaudojo, tačiau kirpti plaukus teko jau labai anksti – pirmą kartą berniuką teko apkirpti praėjus vos mėnesiui nuo gimimo: „Plaukučių nesame skutę, tačiau jie buvo pakirpti jau ne kartą, kadangi jų augimas labai spartus, plaukučiai krisdavo į akytes“, – pasakojo Marija.

Sūnų kerpa mama, bet kaip pati priduria, be papildomos komandos būtų sunku. Kol mama gražina šukuoseną, tėtis arba močiutė linksmina mažąjį ilgaplaukį, kad jam netektų nuobodžiauti.

Nuotr. iš asmenionio šeimos archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode