Marcinkevičius




Mergaičių komanda tapo šalies čempione

Praėjusį savaitgalį Pavasario pagrindinės mokyklos mergaičių komanda, dalyvavo Lietuvos mokyklų žaidynių lengvosios atletikos trikovės, kurią sudaro šuolis į tolį, trisdešimties metrų bėgimas ir kamuoliuko metimas, finale Utenoje ir tapo šalies čempionėmis. Dėl medalių varžėsi 24 komandos.

 

Dalyvauja nuolat

      Pasak mokyklos direktoriaus Stanislovo Jakučinsko, jaunieji sportininkai nuolat dalyvauja sporto varžybose. Anksčiau buvo Lietuvos mokyklų olimpinės žaidynės, dabar tiesiog Lietuvos mokyklų žaidynės, jose nuolat dalyvaujama, ne kartą moksleiviai yra tapę įvairių sporto šakų nugalėtojais ir prizininkais. „Antrus metus vyksta lengvosios atletikos trikovės varžybos. Dalyvavo mergaičių ir berniukų komandos, tačiau rajono ture nugalėjo mūsų mergaitės ir Viekšnių gimnazijos berniukai. Šios komandos ir pateko į finalą“, – pasakojo direktorius.

Rezultatai džiugina

Pavasario pagrindinės mokyklos auklėtiniai antrus metus iš eilės iškovojo šalies čempionų vardus Lietuvos mokyklų žaidynėse – laimėjo pirmąją vietą jauniausiųjų „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ respublikinėse pirmenybėse, šį kartą kūno kultūros mokytojo Virginijaus Januševičiaus paruoštos mokyklos lengvaatletės tapo trikovės varžybų nugalėtojomis. Pasak direktoriaus, dar tikimasi pergalės kvadrato varžybose.

„Džiugu, kad rezultatai tokie geri. Be to, mergaitės ne tik noriai sportuoja, bet ir gerai mokosi. Tai labai šaunu“, – džiaugėsi S. Jakučinskas.

Komandinę pergalę iškovojo Evelina Lukošiūtė, Greta Nagytė, Gabija Baranauskaitė, Austėja Milevičiūtė, Laura Cebers ir Adrija Pociūtė. Individualiai G. Baranauskaitė užėmė 1-ąją vietą, o A. Milevičiūtė – 2-ąją vietą.

Padeda treniruotės

      Mergaitės viena po kitos tvirtino, jog finale nebuvo lengva, tačiau buvo smagu dalyvauti ir laimėti, o siekti pergalės padeda treniruotės. Pasak jaunųjų sportininkių, norint pasiekti gerų rezultatų, reikia daug dirbti, tačiau kai sunkų darbą vainikuoja pergalė, būna daug džiaugsmo. Joms pritarė ir treneris V. Januševičius.

     

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode