Sprogimas

Išlaisvink vaizduotę, kurdamas knygą...

tirksliuGegužės 8 d. Mažeikių Henriko Nagio viešosios bibliotekos Tirkšlių filiale prasidėjo Mažeikių raj. savivaldybės remiamo projekto „Išlaisvink vaizduotę kurdamas knygą“ veiklos.

Edukaciją „Ekslibrisas mano mylimiausiai knygai“ Tirkšlių Juozo Vitkaus-Kazimieraičio pagrindinės mokyklos 5-6 klasių mokiniams vedė Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Kultūros paveldo tyrimų ir sklaidos skyriaus edukatorė Lolita Putramentienė. Mokiniai sužinojo kas tai yra exlibrisas, piešė ir kūrė jį, o galutinį variantą išsinešė namo, kad galėtų jį įsiklijuoti į savo mylimiausią knygą. Kol edukatorė kalbėjo ir pasakojo salėje tvyrojo tyla, mokiniams buvo įdomu sužinoti kas tai yra knygos ženklas ir kaip jį galės pasigaminti. Nestigo ir klausimų edukatorei, gavę atsakymus mokiniai pasinėrė į kūrybą, o gautas rezultatas visus nudžiugino.

 

Tęsė projektą

Gegužės 17 d. Mažeikių Henriko Nagio viešosios bibliotekos Tirkšlių filiale buvo tęsiamas „Išlaisvink vaizduotę kurdamas knygą“ projektas, kurį remia Mažeikių raj. savivaldybė. Edukacijoje „Knygų ženklas mano mylimiausiai knygai“ dalyvavo Tirkšlių Juozo Vitkaus - Kazimieraičio pagrindinės mokyklos ketvirtokai. Šįkart edukaciją vedė bibliotekininkė Viktorija Bukauskienė. Nors edukacijoje dalyvavo pradinių klasių mokiniai, tačiau kūrybiškumu bei vaizduote nė kiek ne prastesni nei vyresnių klasių mokiniai. Vaikai piešė tai, kas jiems aktualiausia, kam ženklas siejosi tik su knyga ir raidėmis, o kitiems - su mėgstamu hobiu, sportu, gamta. Pagaminti knygų ženklai buvo įdomūs ir gražūs, mokiniai juos išsinešė namo, kad galėtų įsiklijuoti į savo asmenines knygas.

Paskutinė veikla

Gegužės 24 d. – vėl smagi ir šurmulio pilna diena Tirkšlių filialo bibliotekoje. Įvyko paskutinė veikla iš projekto „Išlaisvink vaizduotę kurdamas knygą“, kurį remia Mažeikių raj. savivaldybė. Tirkšlių Juozo Vitkaus - Kazimieraičio pagrindinė mokyklos šeštokai ir septintokai dalyvavo edukacijoje „Pabandom iliustruoti kartu“. Atvykusi iliustratorė Lina Videckienė papasakojo kaip piešiamos iliustracijos, kaip jos paverčiamos į skaitmeninį formatą, parodė pavyzdžių, papasakojo savo patirtį, padovanojo kiekvienam mokiniui po ženkliuką su savo pieštu paveiksliuku. Po to mokiniai piešė iliustracijas edukatorės sukurtai istorijai. Visa tai po renginio Lina Videckienė perkels į skaitmeninį formatą bei grąžins mokiniams. Taigi norintieji galės atsispausdinti ir susisegti kaip knygutę, į kurią įdėjo savo asmeninio kūrybinio darbo. O kas žino, galbūt kažkas iš apsilankiusiųjų susidomės iliustracijų piešimu dar labiau ir ateityje jų darbus matysime knygose.

Bibliotekos archyvo nuotr. Daugiau nuotraukų: https://www.facebook.com/Budas.ltredakcija/photos/pcb.6377918668932361/6377905368933691/

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode