Sprogimas

Atidarytas naujas baikerių sezonas

baikeSaulėtą gegužės 6-osios vidurdienį įvairių klubų baikeriai rinkosi į prekybos centro „Rimi“ aikštelę, kur buvo duotas startas naujajam baikerių sezonui. Čia būriavosi ne tik motociklininkai, bet ir smalsuoliai, besidomintys motorizuota technika, panūdę šeštadienį praleisti kitaip.

 

Oficialus perkūniečių atėjimas į Mažeikius

Aikštelė prisipildė šurmulio, muzikos, geros nuotaikos ir, žinoma, motorizuotos technikos gausmo. Gero oro ir puikios nuotaikos lydima motorizuota kolona patraukė į kelią. Baikeriai savo krašto keliais išvažiavo pas bendraminčius kituose miestuose, kad kartu paskelbtų apie sezono pradžią.

Kiek ilgiau Mažeikiuose užsibuvo „Perkūnas MCC“ broliai. Mažeikių regiono „Perkūnas MCC“ atstovui Dovydui, kartu su dešimčia bendraminčių, šis baikerių sezono atidarymas ypatingas – tai oficialus perkūniečių atėjimas į Mažeikių regioną. Pagerbti savo brolius į Mažeikius atvyko klubo nariai iš Vilniaus, Kauno, Alytaus, Klaipėdos regionų. Mažeikiškiai, pasitikę juos Telšiuose, vėl pasuko į Mažeikių rajoną. Likdami ištikimi savo socialinėms iniciatyvoms, jie su glėbiu vaišių pasuko į Plinkšių globos namus, kur pabendravo su šių namų gyventojais.

Baikerių socialinė iniciatyva

„Plinkšių globos namuose pasklidus žiniai, kad čia lankysis motociklininkų klubas „Perkūnas MCC“, globos namų gyventojai su nekantrumu jų laukė. O laukti buvo verta. Vos išvydus visą būrį svečių ir išgirdus motorų gaudesį, smalsumui nebuvo ribų. Gyventojai klausinėjo apie motociklus, iš kur atvykę, kokiu greičiu važiuoja. Net du gyventojai surizikavo ir buvo pavėžėti. Šiltas bendravimas, bendri pokalbiai ir blizgantys motociklai praskaidrino globos namų gyventojų kasdienybę. Ačiū už galimybę pajusti gyvenimo ritmą. Dėkojame ypač Dovydui Puniai už nepakartojamas akimirkas“, – džiugiomis akimirkomis dalijosi Plinkšių globos namų direktorė Birutė Vaičkienė.

Dovana „Baltų“ parkui

Apie „Perkūnas MCC“ atėjimą į Mažeikius bei klubo 15-ąjį gimtadienį primins Mažeikių „Baltų“ parke perkūniečių pasodintas ąžuoliukas. Šalia įsikūrė liepaitė, kurią pasodino važinėjančių merginų neoficiali grupė „Geležinės šluotos“. Prisėsti praeivius pakvies baikerių suoliukas, kuriam finansavimą skyrė Dovydas Punia, dizainą kūrė Donatas Liekmanis.

Baikerių klubas – didelė brolija

Ne vienas iš toliau atvykęs perkūnietis, po pabuvojimo Plinkšių globos namuose, sakė, kad vis labiau pradeda patikti Mažeikiai. Šiltų žodžių šių namų darbuotojams negailėjo ir generolas Valdas Tutkus, buvęs Lietuvos kariuomenės vadas, generolas leitenantas (tiesa, baikerių klube nėra rangų, čia visi broliai – aut. pastaba): „Lenkiu galva prieš tuos žmones, kurie ten dirba. Yra viena paslaptis – visi kada nors būsim seni. Jaunystė praeina ir kada žmonėms visą gyvenimą atidavusiems darbui, vaikams, visuomenei, prireikia pagalbos – mūsų pareiga jiems padėti. Mums, kaip kariams, tai labai artima. Jaučiama ir matosi, kad ponia Birutė ir kiti darbuotojai šitiems žmonėms, kurie gyvena Plinkšėse, tiesiog sukūrė šeimą. Ir jei mes visa Lietuva taip gyventume, kaip viena šeima – tai ir problemų pas mus nebūtų.“

„Mūsų klubo skirtumas nuo visų kitų baikerių klubų, nes jis vienija tik karius – tai kariai, kariai savanoriai, kariai, išėję į atsargą – bet mes visi esame kariai. Yra tokia profesija – Tėvynę ginti. Kiekvienas iš mūsų atėjome į kariuomenę, kad esant reikalui jau nereikėtų įkalbinėti ginti Tėvynę. Aišku, tas gyvenimas yra pilnas ir iššūkių, ir nervų. Kario tarnyba – 24/7. Tomis trumpomis minutėms norisi pailsėti, bet gal ne prie kortų stalo, domino, bet taip, aktyviai. Mes kartu leidžiame laiką, kartu ilsimės, kartu esam suvienyti meilės Tėvynei dvasia. O šito trūksta daug kam“, – į klausimą, kas atvedė jį į klubą, atsakė V. Tutkus. – „Tai yra didelė brolija. Palinkėčiau geros baikeriškos nuotaikos, gero oro, gero kelio ir kad degtų padangos o ne širdis.“

Nuotr. autorės ir iš baikerių archyvo. Daugiau nuotraukų:Facebook ; Facebook

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode