Sprogimas

Tarptautiniame dirigentų konkurse lietuvės Raimondos Skabeikaitės sėkmė

Lapkričio 10-13 dienomis Brescia, Italija vyko trečiasis tarptautinis dirigentų konkursas Città du Brescia - Giancarlo Facchinetti, kuriame dalyvavo 36 dirigentai iš Europos, Azijos, Šiaurės ir Pietų Amerikos. Konkurso organizatoriai „dèdalo ensemble“ (IT) vadovaujami maestro Vittorio Parisi grojo viso konkurso metu. 

Konkurso programą sudarė išimtinai šiuolaikiniai 20-21 amžiaus kamerinės muzikos kūriniai: I. Stravinskio „L’Historie du Soldat“, E. Varese „Octandre“, F. Donatoni „Arpege“, P. Boulez „Derive 1“. Finale skambėjo Facchinetti „Divertimento III“ ir komisijos išrinkti numeriai iš A. Schönberg „Pierrot Lunaire“. 

 

Raimonda Skabeikaitė (Lietuva) ir Orr Guy (Izraelis) buvo paskelbti ex aequo pirmosios vietos laimėtojais. Trečioji vieta skirta dirigentui iš Argentinos Fernando Palomeque. 

 

Konkurso laureatams buvo suteikta Anna Facchinetti ir Silvia Bianchera Bettinelli premija ir prizai. Dviem pirmosios vietos laimėtojams suteikta galimybė koncertuoti Lenkijoje, Čekijoje, Italijoje ir Rumunijoje. 

 

Raimonda Skabeikaitė yra aktyvi orkestro ir choro dirigentė, bei muzikos pedagogė kilusi iš Mažeikių. Dirigavimo kelią pradėjo Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos konservatorijoje doc. Remigijaus Songailos klasėje. Vėliau studijavo muzikos pedagogiką Vytauto Didžiojo Universitete doc. Artūro Dambrausko klasėje, bei paraleliai studijavo choro dirigavimą Graco menų ir muzikos universitete Prof. Johannes Prinz klasėje. Orchestro dirigavimo studijas pradėjo 2015 metais Prof. Wolfgang Bozic klasėje, vėliau pas Prof. Marc Piollet ir Prof. Wolfgang Dörner. Dirigavimo magistro studijas baigusi 2018 metais toliau aktyviai dalyvavo tarptautiniuose meistriškumo kursuose ir konkursuose, bei dirba Johanne-Joseph-Fux konservatorijoje su choro dirigentais. 

 

Šiuo metu Raimonda Skabeikaitės aktyviai koncertuoja Austrijoje, kur ji ir gyvena.

 

 

Nuotr. iš asmeninio archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode